Загальні переваги системи вентиляції

В цілому, системою вентиляції або ж просто — вентиляцією називають безперервний процес регулювання обміну повітря у приміщенні будь-якого призначення. Одначе, слід розуміти, що даний термін є досить обширним, а значить, що під ним розуміється декілька різноманітних типів або видів вентиляційних систем.

Перш за все, в даній області використовуються такі типи вентиляції як:

  • природна та штучна вентиляція. Ця класифікація є за способом переміщення повітряних мас у приміщенні. Природна може бути досягнена шляхом відкритих кватирок, а ось штучна — це спеціально спроектована та розроблена система.
  • Приточна та витяжна. Як вже видно із назви системи вентилювання, перша необхідна для того, щоб наганяти повітря у приміщення, а друга — для того, від прибирати вже відпрацьовані повітряні маси із кімнат.
  • За зоною обслуговування вентиляція може бути місцевою або загально обмінною. Перша застосовується в окремих квартирах або кімнатах, а друга охоплює весь сегмент будинку в цілому.
  • За своєю конструкцією вентиляція може бути моноблочною — тобто такою, яка включає в себе лише одне обладнання, або наборною — коли декілька обладнань підбираються один до одного формуючи цілісну систему вентиляції.

Загальні переваги системи вентиляції

Системи вентилювання у будь-яких приміщеннях є необхідними і важливими. Вони використовуються як у побутовому приміщенні – домі або квартирі, так і на виробництвах, складах в офісах і так далі. Їх правильне проектування, влаштування та реалізація:

  1. Забезпечують максимально здоровий клімат у приміщеннях завдяки тому, що налаштовується правильних обмін повітряних мас. Для порівняння, більшість кондиціонерів з сучасних моделей не здатні обробляти повітря на стільки чисто й якісно, як цього можна досягнути облаштувавши систему вентиляції.
  2. З використанням різних систем вентиляції можна отримувати повітря з будь-якими бажаними та обраними характеристиками. Така реалізація можлива завдяки наявності широкого асортименту допоміжного обладнання. В результаті, повітря може бути очищеним, охолодженим чи підігрітим, зволоженим або висушеним.
  3. Використання вентиляційної системи у якості додаткового обігріву приміщення є найбільш економічно дешевим та вигідним варіантом, якщо порівнювати із обладнанням електричного типу. Це можливо завдяки тому, що потужність вентиляції значно менше.

Компанія «Вент-заводи», — вентиляція, проектування, монтаж. Телефонуйте: +38(044) 221-25-52