Особливості посадки та секрети догляду за спрей трояндами

Роза є найбільш популярним і улюбленим представником квітучих рослин, який можна побачити не тільки в квітниках біля приватних будинків, але і на клумбах в міських парках і різних громадських зонах відпочинку. Висока популярність цієї рослини змусила селекціонерів працювати над виведенням нових сортів. Вони мають широкий колірний спектр, а також високу стійкість до різних захворювань і до несприятливих кліматичних умов.

Одним з останніх досягнень в області селекції стала троянда спрей. Нове рослина швидко завоювало лідируючі позиції в рейтингу продажів даної групи товарів завдяки високим естетичним параметрам і невимогливість до агротехнічним заходам. Ви можете заказати саджанці Троянд в https://yaskravaklumba.com.ua/.

Що це таке?

Роза спрей (рожеві бризки) — інноваційна розробка, яка виникла в результаті спільної праці професійних ботаніків і селекціонерів в XX столітті. Друга назва квітів — троянди патіо. Невеликі квіти користуються великою популярністю у флористів, які використовують їх для створення весільних і святкових композицій і букетів нареченої.

Відмінні риси — невеликий розмір куща, максимальна висота рослини не більше 80 см, формування на одному відгалуженні більше 9 бутонів. Квітконоси можуть бути як великі і середні, так і дрібні, діаметр яких знаходиться в діапазоні від 3 см до 8 см.

Правила посадки

Роза спрей — невибагливий вид декоративного рослини, яке не вимагає до себе підвищеної уваги. Для отримання красивих квітів досвідчені дачники рекомендують застосовувати секрети по догляду і розмноженню рослини.

Вибір і зберігання саджанців

Правильний вибір саджанців — запорука отримання міцного і красивого рослини. У масовий продаж поступаю рослини, розфасовані в поліетиленові пакети з живильним грунтовою сумішшю і з відкритою кореневою системою. Селекціонери рекомендують віддавати переваги першого виду квітів.

Ознаки здорового рослини:

  • міцна коренева система;
  • відсутність механічних пошкоджень;
  • відсутність сухих гілок і ознак грибкового захворювання;
  • наявність приємного земляного аромату і розсипчастого грунту в контейнері;
  • наявність живих білих пагонів на кінцях коренів.

Перед посадкою треба обов'язково провести обрізку посадкового матеріалу, в процесі якої видаляють бутони, сухі гілки та пошкоджені стебла. Максимальна кількість очок має становити 5 штук. Місця зрізу треба обов'язково обробити садовим варом.

Приміщення саджанців в воду з гумату натрію на ніч — обов'язкова умова перед посадкою.

Якщо посадка запланована на весну, садівники рекомендують просто перекопати ділянку і додати в землю добрива. До приходу весни грунт збагатиться мінеральними речовинами і для посадки достатньо буде просто викопати яму необхідного розміру.

Перед формуванням клумби треба враховувати вид рослин, які виростали перед трояндами. Негативний вплив на розарій надаватимуть айва, вишня і глід. Для створення сприятливих умов зростання і розвитку квітів треба замінити верхній шар грунту.

Для нормалізації кислотного балансу в кислий грунт, слід додати золу, а в лужну — перегній, компост і хвою.