Асортимент кавоварок Miele в Дім Кави

У кожного кавового гурмана є улюблений спосіб приготування напою. Якщо ви новачок в цій справі, ми підкажемо, як вибрати відповідну технологію. Розповідаємо про те, яку кавоварку вибрати додому, щоб кожного разу отримувати ідеальний результат.

Смак, аромат і фортеця

Краплинні кавоварки перетворюють воду в пар, який проходить через спеціальну трубку і конденсується в сусідньому відсіку. Конденсуючись на стінках, гарячі краплі остигають до 80-90 ° і стікають в глечик. В таких умовах напій набуває м'який насичений смак. Тонізуючі властивості кави розкриваються приблизно на 60-70%, тому ви можете пити його під час денного перекушування і після обідньої перерви.

У Рожкова типі кавоварок miele пар подається під високим тиском в закриту камеру, де остигає і перетворюється в гарячу воду. Мелена кава попередньо спресований в «таблетку», яка рівномірно просочується рідиною. Напій виходить дуже міцним і повністю розкриває нюанси смаку — гіркота і пряні нотки робусти або кислинку арабіки.

У рейтингу кращих кавоварок завжди присутні і капсульні моделі. У них використовується така ж технологія заварювання паром під високим тиском, як і в комбінованих. Головна відмінність — кава попередньо упакований в герметичну капсулу.

Гейзерні кавоварки складаються з двох частин, з'єднаних тонкою трубкою. У верхню засипається мелену каву, а в нижню наливається вода. Рідина закипає, тиск підвищується — і ви отримуєте міцний напій з насиченим смаком, лише небагато чим поступається класичним еспресо.

У класичній кавоварки-турки є вузьке «шийку» у верхній частині. При нагріванні води мелену каву піднімається і утворює в цьому місці щільну пробку. Усередині злегка підвищується тиск і починається швидка циркуляція рідини. В таких умовах кави набуває яскравий насичений смак і повністю розкриває свої тонізуючі властивості. Подібний спосіб приготування підходить для любителів екзотики — сортів Black Ivory або фаворита французької знаті — Coffee Saint Helena.

Час заварювання

Ріжкові і капсульні моделі нагріваються за 1-2 хвилини. Їхні потужні бойлери підтримують стабільний тиск і температуру аж до відключення. Причина вибрати ріжкову кавоварку — мінімальні витрати часу. Кожна порція готується всього 10-15 секунд.

Гейзерні кавоварки і турки вимагають терпіння і уважності. Заварювання напою становить 5-7 хвилин. Вам потрібно стежити за процесом — якщо вода закипить, кава може пролитися на стіл або на плиту.

Складність приготування і обслуговування

Краплинні моделі — кращі кавоварки для дому, якщо ви не хочете заглиблюватися в тонкощі процесу приготування. Засипте мелену каву в бункер, залийте воду і натисніть кнопку. Через кілька хвилин ви отримаєте 10-15 порцій напою, а після просто сполосніть глечик і поставте новий паперовий фільтр.

Капсульні кавоварки теж відносяться до категорії «ледачих» і невибагливі в догляді. Їм варто віддати перевагу при виборі кавоварки для дому для 3-4 чашок напою в день.