Трускавець – курортний центр здоров’я. Як вибрати санаторій?

Санаторно-курортна картка

Підготовка до оздоровчого відпочинку в санаторії має починатися якомога раніше. І це не стосується покупки квитків чи збору валіз. Для того, щоб відвідати санаторні установи з метою оздоровлення, необхідно замислитися про оформлення медичного спрямування, а саме отримати санаторно-курортну картку.

Процедуру отримання медичної курортної картки потрібно розпочинати після процесу оформлення путівки до санаторію. Вибираючи на сайті https://vsesanatorii.com/sanatorii-truskavca/ для відпочинку санаторії Трускавця ціни будуть приємним доповненням до європейського сервісу.

Поняття санаторно-курортної картки та її особливості

Санаторно-курортна карта (СКК) є медичним документом встановленої форми – №072, який містить інформацію про стан здоров’я пацієнта. Тільки разом з картою, путівка є основою для проходження лікування в санаторії, і тільки вона містить реальний стан здоров’я пацієнта.

Документ засвідчує, що протипоказань до перебування в санаторії немає і пред’являється одразу після прибуття до санаторію разом із путівкою. Документ необхідний незалежно від спеціалізації санаторно-курортного центру.

Необхідність СКК

Санаторно-курортна карта необхідна для точного та правильного складання плану лікування або профілактики захворювань. Самостійна купівля путівок негативно відбивається на подальшому самопочутті. Тому проходження обстежень краще проводити у спеціалізованих державних чи приватних установах.

Це дозволить правильно встановити діагноз, не марнувати гроші і уникнути подальших ускладнень.

Вид санаторно-курортної картки

СКК має вигляд бланку, який поділено на дві частини. У верхній частині вказуються такі відомості:

  • особиста інформація про пацієнта;
  • інформація про клініку, яка проводить медобстеження;
  • відомості про огляд;
  • підсумкові результати обстеження;
  • інформація про виявлені захворювання;
  • висновок лікаря.

Нижня відривна частина включає інформацію, яку заповнюють лікарі санаторної установи, зокрема це відомості про проведені процедури. Відривна частина бланка видається пацієнтові після перебування у санаторії. Після повернення талон вклеюється в особисту медичну карту пацієнта.