Космецевтика та ін`єкційні препарати для косметологів

До ін'єкційної косметології можна зарахувати будь-яку процедуру, яка проводиться з використанням голки (або канюлі). Основні методи сучасної інноваційної косметології – біоревіталізація, мезотерапія, контурна пластика, ботулінотерапія, плазмоліфтинг, біоармування їх модифікації. В останні роки з'явилося безліч красивих і незрозумілих назв нових косметологічних процедур, які найчастіше є просто незначними модифікаціями традиційних методик. Найчастіше йдеться не про новий метод, а про вдосконалений препарат і деяку зміну в техніці проведення процедури. Космецевтика дуже популярна.

Чи можна обійтись без уколів?

Незважаючи на появу нових лазерів, світлових і радіочастотних апаратів, ін'єкційна косметологія залишається найбільш затребуваним методом, який надається перевага не тільки лікарям, а й пацієнтам (попри загальну нелюбов до уколів). У чому секрет? На відміну від деяких розрекламованих методик, чия дієвість часом викликає обґрунтовані сумніви, ін'єкційні методики – найзрозуміліші та найчесніші. Можливо, саме тому «уколи краси» працюють так надійно: запровадив препарат – отримав ефект. А від хорошого ефекту не відмовиться лікар, ні пацієнт!

Ін'єкції – це надійний спосіб гарантованої доставки у шкіру будь-яких препаратів.

Інші відомі (у тому числі інноваційні) способи доставки препаратів у шкіру дозволяють вводити не всі, а лише деякі групи речовин. Наприклад, електрофорез (у тому числі і модна нині електропорація) дозволяє ввести всередину дерми тільки водорозчинні речовини, вірніше їх іони. Іонофорез – лише речовини, які можуть руйнуватися внаслідок дії ультразвукової хвилі. Ін'єкції є універсальними. Вони дозволяють нам доставляти в дерму будь-які препарати, точно в потрібне місце і на потрібну глибину, у незмінному вигляді, у необхідній кількості.

Крім цього, множинні проколи шкіри запускають потужну реакцію у відповідь: розширення і підвищення проникності судин, активізацію фібробластів і імунокомпетентних клітин, викид біологічно активних речовин опасистими клітинами і т.д. Всі ці процеси прискорюють та посилюють дію введеного препарату.

Мезотерапія чи біоревіталізація?

І біоревіталізація, і мезотерапія засновані на тому самому принципі множинних внутрішньошкірних ін'єкцій. Препарати вводяться малими дозами, на дуже маленьку глибину, по всій площі зони, що обробляється.
При мезотерапії зазвичай використовують багатокомпонентні коктейлі біологічно активних речовин, що включають вітаміни, антиоксиданти, амінокислоти і т.п.
Для біоревіталізації використовують спеціальні гелі-філери, створені на основі гіалуронової кислоти. Це натуральна речовина, яка сприяє відновленню структури дерми та нормалізації внутрішньошкірних обмінних процесів. В даний час для ін'єкцій використовуються не тільки однокомпонентні препарати гіалуронової кислоти, але і філери складнішого складу, що включають поліпептиди, полінуклеотиди і т.д. Нові полікомпонентні препарати гіалуронової кислоти дозволяють забезпечити повніший ефект корекції виражених вікових змін шкіри.

Так що, по суті мезотерапія і біоревіталізація — це різні варіанти однієї і тієї ж процедури, що відрізняються складом препарату, що вводиться.