Практика підприємництва України. Форум фермерів України

Особи, які бажають зайнятися селянсько-фермерським господарством, мають детально обміркувати це питання. Для початку потрібно зважити всі переваги та недоліки аналізованої роботи. Також вагомий внесок вам дасть форум фермерів України.

Загальні відомості про фермерське господарство

Фермерське господарство пов’язане з вирощуванням продуктів тваринництва та рослинництва. Воно здійснюється для того, щоб надалі здійснити збут продукції. Той, хто бажає зайнятися даним господарством, повинен зареєструватися як ІП.

Проте між ІП та КФГ є відмінності. ІП може бути однією людиною, а КФГ є групою осіб, між якими найчастіше є родинні зв’язки. Між членами КФГ необхідно укласти спеціальну угоду. У ньому мають бути прописані майнові об’єкти та правила входження та виходу. Якщо у КФГ виникають будь-які проблеми, то вирішувати проблему мають усі члени господарства.

Плюси селянсько-фермерського господарства

Перед початком роботи у сфері КФГ необхідно усвідомити, що робота буде пов’язана з продуктами тваринництва та рослинництва. Далі наведено переваги роботи у цій сфері:

  1. Вся робота ведеться на свіжому повітрі. Господарство цього типу здійснюється у сільських районах, там, де екологічно чисте повітря. Фермери отримують можливість працювати на свіжому повітрі. Це дуже корисно для організму.
  2. Вживання екологічно чистих продуктів без добавок та консервантів. Власник господарства та його сім’я вживають у їжу лише свіжі та екологічно чисті продукти, які вирощені власними руками. Це дуже важливо для гарної працездатності.
  3. Здійснення бізнесу сім’ї. Найчастіше КФГ представлено бізнесом однієї сім’ї. У ньому кожен член виконує певну функцію. Кожен член працює для розвитку спільної справи, і робить це особливо ретельно, тому що родичі ставляться до роботи відповідальніше, ніж люди з боку.

Недоліки селянсько-фермерського господарства

Крім переваг, селянсько-фермерське господарство має деякі мінуси. Тому при плануванні займатися сферою бізнесу потрібно ретельно проаналізувати її недоліки. Серед мінусів КФГ слід виділити:

  1. Для відкриття та ведення фермерського господарства потрібні великі витрати. Особливо це відноситься до розведення тварин та вирощування рослин.
  2. Основним засобом фермера є земля. Її покупка та оренда може коштувати дуже дорого. Також для господарювання потрібна спеціальна техніка. Її покупка коштуватиме недешево.