Саджанці плодових дерев, ягідних кущів і декоративних рослин

Вирощування ягідних чагарників або плодових дерев із насіння та живців – довгий та трудомісткий процес. Цю роботу успішно виконує професійний розплідник рослин, але складна для простого садівника. Тому найефективніший спосіб вирощувати плодові дерева та плодові чагарники – це придбання готових саджанців.

Виростити дерево з вже вкоріненого саджанця під силу навіть садівникові-початківцю. Успіх залежить від 2-х складових: якості посадкового матеріалу та дотримання правил посадки.

Ознаки здорових саджанців

Фундамент хорошого врожаю є якісний посадковий матеріал. Визначити якість можна за зовнішніми ознаками.

Головні ознаки здорової рослини:

  1. Добре розвинена коренева система.
  2. Наявність міцного ствола.
  3. Переважні кущики з набряклими нирками і листям, що ще не розпустилося.

Здорові саджанці швидко приживаються на новому місці та починають активно рости. За віком краще вибирайте одне чи дворічні. Чим молодший, тим легше кущ чи деревце приживеться на новому місці.

Основні правила посадки

Місце посадки має бути захищене від прямих сонячних променів та протягів. При глинистому ґрунті на дно посадкової ямки необхідно укласти дренаж. Глибина посадкової ями від 40-50 см (для чагарників) до 90 см (для плодових дерев). Оптимальна форма ями – циліндрична.

Посадкову яму викопують заздалегідь (за 1-2 тижні), щоб ґрунт встиг осісти. У цьому випадку рослина після посадки не опуститься через просідання ґрунту. Це дуже важливо, тому що прикоренева шийка має залишатися над поверхнею землі.

Не можна застосовувати свіжі органічні добрива для підживлення незміцнілої культури. Також потрібно правильно розрахувати кількість мінеральних добавок. Полив має бути достатнім, але помірним. Також більшість щойно висаджених рослин вимагають встановлення підпірок.

Великий вибір. Надійна упаковка. Бережна доставка

На нашому сайті представлений каталог саджанців із великим вибором різних садових культур. Тут ви знайдете як традиційні, так і виведені за останні роки сорти плодових та ягідних культур та квітів.

Магазин саджанців «https://sadubykovunu.com.ua/» гарантує дбайливе впакування та акуратну доставку. Упаковка зберігає прикореневу систему у зволоженому стані та захищає рослину від механічних пошкоджень. Ви отримаєте здорову міцну рослину, повністю готову до висадки у відкритий ґрунт.