Військова форма

Військову форму зараз охоче купують не тільки контрактники або ж люди професій і захоплень, близьких до військової справи. За практичність, зручність і немаркого армійську одяг вже давно цінують багато цивільних. Багато охоче носять форму стилю мілітарі. Окреме повагу камуфляж заслужив у туристів, які часто замінюють ним дорогі спортивні кофти і куртки суперечливої ​​якості. А якщо вас цікавить якісна військова форма, переходите за посиланням TacticalGear.ua

Порада перша — не всі тканини однаково корисні. Дуже багато мілітарі одягу зараз робиться з тканини 80% поліестеру і 20% бавовни. До слова, в армії така тканина не використовується (!!!), так як відмінно горить, погано гріє. Мабуть, єдині її плюси — це міцність і відносно швидке висихання. Ріп-стоп (армована тканина) хоча і вважається дуже міцною, але на практиці до тіла вона не дуже приємна. Брюками з щільного рип-стоп можна легко натерти. Тому найкраще, якщо з армованої тканини зроблений верх куртки. Для легких літніх комплектів це не найкраща ідея.

Порада друга — «мембрана» — не панацея. Якщо ви купили куртку з мембранної тканиною (яка не пропускає вологу, але відводить піт і пропускає повітря). По-перше, вітчизняні мембрани не завжди працюють відмінно. По-друге, навіть найкраща тканина-клапан перестає працювати через пару сезонів активної носки. Тому ваша суперкуртка перетвориться в саму звичайну вже через 2-3 роки. Вічних речей не буває.

Порада третя — фліс добре, коли ви не на дивані. Флісовий утеплювач, такий популярний в сучасному світі, — відмінна річ, якщо ви активно рухаєтеся і періодично робите привали для просушування. Адже цей спінений поліестер добре тримає температуру і швидко сохне. Його важливий недолік — в мокрому стані фліс гріє слабо. Тому при меншій рухливості у вологих умовах шерсть все-таки буде краще. Хоч і вага її більше.

Рада четвертий — «бренд» не завжди однаково «якість». Всі ці MFH, Mil-Tec, 5.11 — безумовно, можуть надати найширший спектр продукції. Однак далеко не все з їх асортименту, що розфарбоване в камуфляжні забарвлення, має військове призначення. Більшість продукції — це речі «за мотивами». Їх аудиторія — мілітаристи і вижівальщік, а не солдати. Відповідно тканини використовуються більш слабкі, шви без посилення і фурнітура не витримує понад навантажень. Для цивільного користування — відмінно. Але військовим це не підійде.

Порада п’ята — значить види форми. Тактична — розроблена спеціально для бойових зіткнень на передньому краї. Вона часто не має капюшона, так як розрахована на носіння під бронежилет. Гірка — гірські костюми з наметової тканини, чудово захищають від вітру і негоди. Польова форма — звичайна складська одяг, який носять військовослужбовці різних армій світу. Форма розвідки найчастіше має елементи маскувального костюма, тому відмінно підійде мисливцям. Маскувальні костюми (особливо «потвори», «гілі», «єті») — це вузькоспеціалізована одяг для снайперів.

Зимова військова форма найчастіше проводиться з декількома видами утеплювачів: овічна, набивної або штучне хутро, фліс і синтепон. Варто зауважити, що овчина, не дивлячись на легенду, надмірно тепла. Її варто надягати на мороз від -10 градусів. Та й то, не для швидкої ходьби і бігу. Тому, якщо ви вибираєте одяг для енергійного походу на невелику відстань — можна обмежиться набивним хутром. Для теплої зими підійде і фліс. Однак якщо ви живете не на півдні Іспанії — все ж залиште фліс на осінь.
Мабуть найкращим демісезонні придбанням буде костюм «Гірка». Це одяг, створений спеціально для суворих умов гір, де постійно дме вітер, а дощ з сонцем і холод зі спекою змінюються один одним по десять разів на день. «Горки» є з утеплювачем і без, а тому просто вибирайте ту, яка забезпечить комфортний рівень тепла.