Обладнання для дидактичного навчання — сучасні навчальні засоби для дітей з особливими потребами

Обладнання для інклюзії в НУШ: дидактичний матеріал для дітей з особливими потребами в освіті

Впровадження інклюзивного навчання в українських школах — дуже важливе нововведення освітньої реформи. Виховання дітей в інклюзивному середовищі має цілий ряд безумовних переваг для розвитку сучасного, толерантного і безбар’єрного суспільства, яке надає кожному без винятку громадянину можливості для розвитку й самореалізації.

Щоб досягнути такого результату, потрібно змалку виховувати дітей за принципами інклюзії. А отже, школам, вишам і навіть дитсадкам потрібно не лише дібрати нові методики навчання, а й підготувати спеціальне інклюзивне обладнання.

Які матеріали по інклюзії рекомендує МОН

Вичерпний перелік обладнання для інклюзивного навчання можна переглянути за посиланням. Він містить такі основні категорії:

  • дидактичний матеріал для інклюзивного навчання;
  • спеціальне обладнання для корекційно-розвиткових занять учнів з ООП;
  • обладнання для реабілітації, лікувальної фізкультури та фізичного розвитку дітей;
  • товари для оснащення сенсорних і ресурсних кімнат на базі закладів освіти з інклюзивними класами.

Роздатковий матеріал для інклюзії в НУШ

Дидактичні матеріали для інклюзивного навчання — одна з найбільших за асортиментом категорій з переліку МОН. Сюди входять лялькові та пальчикові театри, ігрові та навчально-ігрові набори для відтворення побутових ситуацій, шнурівки, сортери та мозаїки. Але чи не найважливішими для відпрацювання необхідних навичок, тренування логічного й абстрактного мислення, розвитку мовлення є набори карток для НУШ.

Особливості обладнання для ІРЦ

 

Щоб дізнатися більше про створення інклюзивного безбар’єрного простору та його правильного оснащення у відповідності до актуальних норм переходьте на сайт компанії “Б-Про” або телефонуйте (044) 353-33-77.