Бджолині мазі для відновлення м’язів, зв’язок і кісток

Зв'язки — це частина суглоба, яка допомогає утримувати його на допустимій відстані один від одного, забезпечуючи його стабільний стан і функціонування. Основою структури зв'язок і сухожиль є колаген та еластин, причому кількість другого компонента набагато вище. Саме еластин за рахунок високих розтягуючих здібностей забезпечує рухливість суглобів і запобігає зміщенню кісткових елементів.

Нерідко при надмірному фізичному впливі зв'язки можуть розтягнутися вище допустимої норми, що призводить до їх розтягування або розриву.

Для відновлення зв'язкового апарату і повноцінної рухливості потрібно правильне і тривале лікування. Прискорити процес одужання допоможуть різноманітні мазі та гелі при ушкодженнях зв'язок. Бiльш детально на цій сторінці.

Завдання лікувальних мазей при пошкодженні зв'язок

Мазь — це лікарський засіб місцевого застосування, в основі складу якого використаний штучний або натуральний жировий компонент. Як жирову основи найчастіше використовуються гліцерин, парафін, рослинні масла, вазелін, свинячий жир. Основною діючою речовиною може бути така, яке легко розчиняється в жировій основі.

Після нанесення мазі при розтягненнях м'язів і зв'язок активні компоненти проникають в підшкірні тканини і до травмованої ділянки транспортуються капілярами.

Застосовуються ліки у формі мазі локально і в залежності від виду надають різний терапевтичний вплив:

  • запобігають утворенню запалень, а при їх наявності пригнічують прогресування;
  • перешкоджають надмірій рухливості м'язів і зв'язкових зчленувань;
  • зменшують і знімають набряклості;
  • покращують процес кровообігу;
  • купірують больовий синдром.

Мазь від розтягнень не всмоктується в кров, не накопичується в тканинах і окремих органах, при незначному попаданні в системний кровотік практично миттєво метаболіти її виводяться з організму.

Класифікація мазей за типом впливу

Мазі або гелі при розтягуванні зв'язок прискорюють процес регенерації і мінімізують ризики негативних наслідків і ускладнень. Залежно від терапевтичного ефекту всі місцеві препарати поділяються на відповідні групи і перш ніж використовувати будь який засіб слід уважно вивчити його особливості, показань і протипоказання.

Протизапальні

Нестероїдні засоби з протизапальним ефектом використовуються для зведення до мінімуму ризиків запальних процесів і для усунення деформації тканинних навколосуглобових покривів. Препарати цієї групи також сприяють зняттю набряків і зниженню больових відчуттів.