Як стати професійним політиком?

Політика є важливим соціальним ліфтом, здатним піднести людину на вершини суспільної ієрархії. Однак відбувається це далеко не з усіма. Вся справа у невідповідності людини вимогам соціального інституту, в результаті чого він не має особливого успіху на цьому терені. І хоча справжнім політичним лідером потрібно народитися, дечому, безумовно, можна і повчитися. Бiльш детально тут https://www.yuriy-kruk.site/.

Як стати успішним політиком: критерії успішності

Орієнтуючись на кар’єру хорошого політика корисно уявляти, що ж таке успіх в політиці. В рамках цього суб’єктивного поняття, виділимо найбільш об’єктивні моменти, які і будуть служити орієнтиром.

  1. Напевно, головна оцінка будь-якого політика — це результат його роботи. Він виражається як в приватному думці рядових громадян, ЗМІ, політологів, так і в реально досягнуті цілі. Наприклад, в вдало проведеної реформи або реалізованому проекті.
  2. Політик повинен викликати довіру громадян, мати чималий авторитет.
  3. Його влада легітимна. Люди повинні бути психологічно готові підкорятися його рішенням, навіть якщо вони непопулярні.

Кроки до успіху

Хороший політик повинен мати досвід управлінської діяльності. Отримувати його можна з молодості, беручи участь в діяльності суспільно-політичних організацій або молодіжних партійних осередків. Ще один варіант — робота в неофіційних навколовладних структурах. Наприклад, в ряді суб’єктів діють молодіжні парламенти, куди проходять вибори і організовується повноцінна передвиборча копання. Все це загартовує і формує реальні уявлення про політичну боротьбу.

Постійно вчитися і розвиватися. До політику пред’являється багато вимог, адже він публічна людина. Уміння правильно поводитися, грамотно і зрозуміло говорити, бути компетентним у багатьох питаннях — всі ці якості необхідно мати як початковий капітал. Незайвим буде і освіта професійного управлінця.

Уміння впевнено триматися на публіці, позитивно підносити власну думку — безперечні переваги політика. Потрібно знайти в собі якості (бажано реальні), які можна подавати як ваші безперечні переваги. Вони будуть працювати на імідж. Наприклад, один політик відомий як філантроп, інший — спортивним способом життя, третій — прекрасний сім’янин. Такі риси завжди привабливі для соціуму, а значить, забезпечать політику підтримку.

Будьте більш гнучкими в поведінці, мисленні. Навчіться розуміти і приймати чужі погляди. Справжній успішний політик повинен прислухатися до думки інших, брати найкраще з чужого досвіду, своєчасно і чітко вловлювати запити людей. І все це поєднувати зі своїми принципами, від яких відступати ніколи не можна.

Потрібно намагатися працювати над розвитком політичного мислення. Без цього політику гріш ціна. Воно дозволяє чітко відображати соціальну позицію і вибирати змістовну сторону поведінки. Це поняття включає в себе:

  • здатність комплексно сприймати події дійсності. Коли звичайна людина дивиться на дорогу і бачить ями, він саме так сприймає і розуміє проблему. А політик за цим бачить статтю в бюджеті, передвиборча обіцянка, вимога опозиції. Тому потрібно намагатися розвивати в собі здатність оцінювати факти з різних кутів і точок зору;
  • уміння передбачати результат своїх обіцянок або дій. Навіть в повсякденних речах ми часом не замислюємося про наслідки. Політик, як хороший шахіст, бачить на кілька кроків вперед. Навчаючись політиці, намагайтеся передбачати результат вчинків, а для цього приймайте зважені і обдумані рішення;
  • широта мислення дає можливість розглядати те, що відбувається в політичному контексті. Люди вимагають підвищення зарплат, а це економічно обгрунтовано? Суспільство закликає скасувати строковий призов в армію, а геополітично це доцільно? Намагайтеся дивитися на будь-які події через призму політичних наслідків і значень.

Складові відбувся політика — це природний дар в сукупності з хорошою підготовкою. Цю основу здатний напрацювати практично кожна людина, яка чесно може сказати собі: «Так, я хочу займатися політикою і знаю, навіщо мені це треба».

Як вважаєте Ви, якими навичками, знаннями і особистісними якостями характеру повинен володіти успішний політик? Поділіться своєю думкою, а можливо досвідом в коментарях до даної статті.

Сподобалася стаття? Поділіться нею зі своїми друзями за допомогою кнопок соц.сетей. Також якщо ви хочете отримувати свіжі статті з мого блогу підпишіться на розсилку новин.

Удачі вам і до зустрічі в наступній статті.