Пластикові вікна Львів. Низькі ціни на металопластикові вікна

Вікна із пластику – на гребені популярності. Вони зручні, високотехнологічні, привабливі. Але велика кількість моделей з різними параметрами ставить необізнаного покупця в безвихідь. Щоб вибрати пластикові вікна, потрібно приділити увагу кожній деталі конструкції – профілю, склопакетів, ущільнювача та фурнітури – і прислухатися до думки експертів https://sklo-kraft.com.ua.

Як вибрати відповідний профіль

Говорячи про профіль, часто проводять аналогію зі скелетом вікна. Ця складна конструкція із пластику та металу має кілька порожнин – камер, – розділених герметичними перегородками. Їхня кількість впливає на міцність вікна, здатність зберігати тепло. Для виготовлення віконних профілів застосовують полівінілхлорид (ПВХ).

Причини, з яких використовують цей вид пластику:

  • здатність протистояти несприятливим умовам;
  • низька теплопровідність;
  • дешевизна;
  • екологічна безпека;
  • збереження споживчих властивостей терміном щонайменше 50 років;
  • надійна шумоізоляція.

Звичайний колір ПВХ — білий, але бувають різнокольорові профілі, а також ламіновані під різні сорти деревини.

Оглянувши пластик, можна визначити, як справно буде служити віконна рама. Якісний ПВХ – абсолютно гладкий, монолітний, однорідний матеріал. Присутність плям, зернистості промовисто свідчить про підробку.

Класи профілю

Якість вікон визначають за товщиною зовнішньої частини контуру та внутрішніх перегородок. За цим показником профілі ділять на 3 класи:

  • Профіль А — ідеальний для житлових будинків: товщина зовнішніх стінок починається від 2,8 мм, внутрішніх — від 2,5 мм.
  • Профіль В – підійде для опалювальних та неопалюваних приміщень. Має товщину зовнішніх стінок від 2,5 мм, внутрішніх — від 2 мм, до навантажень вікна з нього пристосовані менше.
  • Профіль С – називається об'єктним, застосовується у приміщеннях без опалення. У таких вікон частіше немає стулок, що відкриваються. Товщина стін не нормована, але зазвичай вона менша, ніж у профілів інших типів.

Металеві вставки виконують важливу роль – збільшують міцність конструкції. Тому такі вікна іноді називаються металопластиковими.

Повітряні камери

Профілі містять від 3 до 8 внутрішніх повітряних камер, які необхідні для захисту від холоду, вуличного шуму, для посилення міцності конструкції. Здатність вікна не випускати із приміщення тепло співвідноситься з кількістю камер.

  • Трикамерний профіль — найчастіше використовується. Підійде для регіонів із помірним кліматом, де температура взимку не опускається нижче 30 °C. Стандартна ширина – 5,8 см.
  • Чотирьох- та п'ятикамерні профілі коштують дорожче і важать більше. Їх установка виправдана тільки в холодних регіонах, де вони збережуть тепло в приміщенні навіть у найсуворіші морози. Також їх вибирають для вікон, що виходять на жваву дорогу, через більш високу шумоізоляцію.
  • Одно- та двокамерні вироби популярні за рахунок своєї низької ціни. Але ставити вікна з такого профілю є сенс лише на півдні України, де немає холодних зим.