Робота лікарем у Польщі: попит на медичні послуги зростає!

З 30.12.2020 діють змінені правила, що полегшують доступ до медичних професій у Польщі наступним спеціалістам: лікарі, стоматологи, медсестри, акушерки, парамедики, які отримали кваліфікацію для здійснення професійної діяльності за межами Європейського Союзу.

Щоб працювати у Польщі лікарем, необхідно обов'язково вивчити польську мову. Для цього пропонуються ефективні програми навчання, які підготували досвідчені польські вчителі та лікарі. Програма допомагає у вивченні розмовної та медичної польської мови людям із будь-яким рівнем підготовки. Узнати детально можна тут https://www.evromed.org.ua/ua/otrimannya-obmezhenogo-prava-na-medichnu-praktiku/.

Виробництво з надання дозволу на провадження професійної діяльності у Польщі у разі названих професій спрощене, а процедура суттєво скорочена. Заяви, подані Міністру охорони здоров'я, зокрема через польських консулів, підлягають оперативному розгляду.

Програма для ЛІКАРІВ

Якщо Ви є дипломованим лікарем або студентом медицини і хочете працювати в Польщі, Ви зобов'язані отримати підтвердження своїх кваліфікацій у цій країні.

Тут Ви знайдете всю найважливішу інформацію на цю тему.

Спочатку Вам потрібно вивчити польську медичну мову і скласти державний іспит. Потім – нострифікувати диплом, тобто визнати його еквівалентом польського. Після цього, Вам потрібно буде пройти післядипломне стажування в польській лікарні. І нарешті, Ви повинні скласти Фінальний Лікарський Іспит (LEK).

Важко? Так, але це можна зробити навіть протягом дев'ятнадцяти місяців. Іноді буде складно, але в нагороду Ви отримаєте постійну роботу в Польщі, а Ваша родина – гарне матеріальне забезпечення.

Двері в Європу відчиняться!

З 1 січня 2021 діють нові правила визнання медичних дипломів. На підставі Закону від 16 липня 2020 року про внесення змін до Закону про професії лікаря та лікаря-стоматолога, з'явилася нова можливість нострифікації диплома, а саме визнання дипломів лікаря та стоматолога еквівалентом польського диплома за підсумком позитивного результату нового іспиту: Медичного екзамену з-за меж ЄС.