Екологічна документація. Розробка документації та супровід робіт

Розробка екологічної документації

Згідно із законом екологічна документація повинна бути на кожному промисловому підприємстві. Це перелік документів, що описують негативний вплив на навколишнє середовище, і дозволяють контролювати витрати на забезпечення екологічної безпеки.

Повна відсутність або помилки оформлення тягнуть за собою зайві витрати через накладених штрафів, додаткове навантаження на екологів і головного бухгалтера, а при гіршій розкладці зупинку діяльності. Щоб уникнути цього, потрібно екологічна експертиза проектної документації із залученням кваліфікованих фахівців.

Аутсорсинг екологічної документації

При аутсорсингу на підприємство залучається сторонній фахівець, з яким укладається цивільно-правова угода. Відсутність постійного трудового договору в результаті дозволяє знизити вартість екологічної експертизи проектної документації і додаткових послуг. Основне завдання — це виконання норм екологічного законодавства України.

Окремий фахівець або група осіб допомагають вирішити такі завдання:

  1. Виявлення будь-яких приводів або підстав для притягнення до адміністративної, матеріальної, кримінальної чи іншої юридичної відповідальності.
  2. Оформлення дозволів здійснення діяльності, яка надає негативний вплив на навколишнє середовище.
  3. Складання нормативом для оцінки ступеня впливу.
  4. Відновлення або створення екологічної документації — журналів, проектів, договорів і т.д.

Керівники отримують можливість навести порядок в обов’язкових документах і вирішити складні завдання. Аутсорсинг суттєво знижує витрати на утримання фахівців даного профілю.

Аутсорсинг дозволяє швидко і недорого привести все в порядок, якщо дозвільна екологічна документація або звітність не готові до перевірки.

Екологічна документація на замовлення

Кваліфікований експерт з екологічної проектної документації виконує повний комплекс робіт від первинного аудиту, до складання підсумкових рекомендацій. Це конкретний вид документації, яка об’єднує проекти щодо відходів та викидів, дозволу на здійснення діяльності у відповідності до вимог природоохоронного законодавства.

  1. Професійна розробка проектної екологічної документації здійснюється в кілька етапів:
  2. Визначення ступеня впливу підприємства на навколишнє середовище, виявлення негативних факторів в ході повного виробничого циклу.
  3. Складання переліку необхідних документів і послідовності узгодження в органах державного контролю.
  4. Визначення вартості державної екологічної експертизи проектної документації для конкретного підприємства.
  5. Збір даних для розробки вихідної дозвільної документації, створення правової екологічної бази для врегулювання діяльності підприємства.
  6. Узгодження документів і робіт з керівниками підприємства.
  7. Підготовка повного пакету нормативних актів і документів.

На ранній стадії фахівці допомагають провести розрахунок вартості екологічної проектної документації. Замовник в особі керівника підприємства отримує готові звіти, дозволи, ліцензії для продовження діяльності.