АКУМУЛЯТОРИ ЛЬВІВ — ХОРОША ЦІНА, ШИРОКИЙ АСОРТИМЕНТ

Багато автолюбителів можуть заперечити, що, мовляв, «заміна акумулятора на машині не потрібно вже 8 років, і все нормально», при цьому не збираючись розуміти, що момент, коли АКБ раптом стане «ненормальним», може статися в непотрібний момент з дуже неприємними. наслідками.

Новий автомобільний акумулятор (АКБ) надасть Вам стовідсоткову впевненість у своїй надійності, гарантованому запуску двигуна автомобіля у будь-який мороз та злагоджену роботу всіх електронних систем Вашого автомобіля. Однак, щоб це було справді так, потрібно знати ще щось. Акумулятори у Львовi ви можете замовити тут https://aku.lviv.ua.

Коли міняти акумулятор на автомобілі

У двох випадках:

  • коли він перестав "тримати заряд", інакше кажучи — якщо він "помер",
  • коли йому вже виповнилося понад 5 років.

Необхідність заміни АКБ у першому випадку – очевидна. Хоча – не зовсім. Адже за акумулятором, що стрімко втрачає заряд, може стояти поломка, абсолютно з ним не пов'язана, а притаїлася в глибинах електрообладнання Вашої машини. Тому почніть з візиту до грамотного автоелектрика — він зможе поставити правильний діагноз. А в другому випадку – вибрати акумулятор для автомобіля за маркою та моделлю, та – купити його.

4-5 років – це той вік акумуляторної батареї, протягом якого (зрозуміло, при його нормальній експлуатації) можливість проблем із ним – зникаюче мала. Чим вона «старша» – тим більша ймовірність її відмови. З часом ймовірність неприємностей зростає в арифметичній прогресії. Тому, як акумулятору виповнилося 5 років — відправте його, попередньо зарядивши, «на заслужений відпочинок» в гараж, на дачу або «трейд-ін», купивши новий, свіжий і сучасніший.

Як перевірити автоакумулятор

Неймовірно, але факт – все ще існують «олдскульні шофера» та ретрогради, що використовують для визначення параметрів АКБ та його «життєздатності» так звані «навантажувальні вилки» родом з XX століття, ніби не помічаючи, що з тих далеких пір конструкція автомобільних «зберігачів енергії » сильно змінилася.

«За статутом» – навантажувальну вилку потрібно було по черзі під'єднати до кожної зі банок, виміряти протягом 5-7 секунд напругу на кожній з них, яка повинна була бути однаковою і дорівнювати приблизно 1.6-1.8 вольт. Якщо на якійсь із банок напруга сильно відрізняється від інших і швидко падає – батарея несправна.

Але в XXI столітті АКБ із відкритими перемичками між банками – вінтажна рідкість для ретроавтомобілів. Сучасні мають повністю закриту, герметичну (умовно) конструкцію у вигляді пластмасового паралелепіпеда, з якого стирчать лише два конічні «полюси» – анод «плюс» та катод «мінус». Тому «дідівські» методи вимірів та «бабусині» пристосування для цього – настав час відправити в музеї.